ZVuk.programi

There is also a page with new programs.

Plugin za Crazy Browser: adresar za slanje SMS-ova s VIP-ova portala

zvVipSmsAdresar

Adresar za slanje SMS-ova s VIP-ova portala. Ima i mogućnost dodavanja predefiniranih tekstova (potpisa, signatures).

Nažalost, out of date! Upravo sam vidio da su promijenili stranicu, tako da ovo više ne radi. I pravo rečeno, ne da mi više se s tim petljat, pa tko voli nek izvoli - source je uključen.

download zvVipSmsAdresar (6kB)

 

BATCH & WSH - alati za Windows naredbeni redak

zvCmdUtils

Sadrži:

Which -- koji radi što i linux naredba which. Port na Windows (which.exe) možete naći na GnuWin32 stranicama. Sastavni je dio i izvrsnog paketa UnxUtils. Na Webu se može naći i batch verzija slična ovoj mojoj. No ja sam napravio ovu svoju jer nisam bio zadovoljan onime što sam našao. Sve one hoće da im upišete npr. "net.exe". U ovu moju je dovoljno napisati "net". To upravo odgovara realnosti jer, kada upisujete ime nečeg što je izvršno, a nalazi se u pathu, obično ne upisujete ekstenziju, pa je često ni ne znate.

RmEmptyDirs -- briše sve prazne poddirektorije.

Cal -- kalkulator za naredbeni redak

download zvCmdUtils (3kB)

 

DHTML (za Microsoft Internet Explorer)

ZVSee 2.6.1

Nije bolji od preglednika slika koji dolazi s XP-om, ali ja sam ga napravio puno prije nego je izišao XP i dugo veselo koristio. Što sad - da ga maknem? Neka on samo tu stoji, možda bude zanimljiv nekome koga zanima JavaScript (JScript) i DHTML.

download: hrvatski engleski (~10kB)

 

C

ZVmidi

Sviranje pomoću tipkovnice. Tonovi su logično raspoređeni po tipkama. Raspon je tri oktave. Moguće je birati instrumente i midi engine.

download (<10 kB)

 

VBA (za Microsoft Word)

ESpell

ESpell je program za ispravljanje teksta. Može ispraviti greške nastale kod OCR-a (optičkog prepoznavanja znakova), može vratiti izgubljene dijakritičke znakove ("kvačice"), može pomoći kod prevođenja srpskih tekstova na hrvatski, može ispraviti njemačke tekstove koji su transkribirani (umgeschrieben)...

 

Ostale korisne makro funkcije za Word

Brisanje trenutno aktivnog dokumenta direktno u Wordu

Zatvara aktivni dokument i briše ga. Ne morate zatvarati dokument pa ga tražiti u Windows Exploreru kako biste ga obrisali. Jednostavno ga izravno iz Worda izbrišete. S njim se događa što i s datotekama koje izbrišete iz Windows Explorera: završit će u kanti za smeće ili odmah nestati s diska, već prema tome kakve su postavke kante za smeće i je li dokument na čvrstom ili na nekom izmjenjivom odnosno mrežnom disku.

download (source code) (2 kB)

 

Delphi

ParserZ 1.0.1

ParserZ najprije parsira algebarski izraz. Samo parsiranje je razmjerno spor proces. Kažem razmjerno jer ima jako brzih parsera, ali je izračunavanje pomoću hardcoded izraza ipak brže. Ja se ovdje nisam trudio da parser bude brz. Nije mi to bilo važno zato što ParserZ izraz, nakon što ga je jednom isparsirao, kompajlira u memoriju. Kada sa sada isti izraz izračunava za neki drugi argument ("x"), to ide vrlo brzo. Zato je ParserZ pogodan za npr. crtanje grafova krivulja.

U arhivi za download nalazi se source kod s detaljnim objašnjenjem za programere i izvršna datoteka koja će raditi samo ako imate Delphi Runtime Libraries:

ParserZ 1.0.1.zip (27kB)

 

PreimenujZ 2.0

Krajnje jednostavan programčić za preimenovanje više datoteka odjednom. Ne znam zašto ga još uopće držim na stranici. Programa koji to rade ima na tone i, iskreno rečeno, ovaj po mogućnostima koje nudi ne spada među jače. U stvari, on nudi samo rudimentarne mogućnosti preimenovanja, no meni baš zbog toga i odgovara i često sam ga koristio. Radi na Win9x/2k/XP. Jedino neće baš biti od pomoći ako imate običaj datoteke i direktorije imenovati ovako nekako ... èéøÞǽлљΣæčš, jer mu unicode nije baš jača strana.

download: PreimenujZ 2.0 (125kB)